En İyi 5 Bulut Bilişim İçerik Yönetim Sistemleri

\"Bulut

İçerik Yönetim Sistemleri (CMS) bulut bilişim ile birkaç dakika içinde, web sayfasını değiştirmek için kullanılabilmektedir. Artık İçerik Yönetim Sistemleri (CMS) bulut bilişim kullanıyor. Bütçe analizi yaparak web geliştirme personeli tutmak isteyen işletmeler de kullanmaktadır.

Bu yazıda dünyanın en iyi 5 bulut bilişim içerik yönetim sistemlerinin değerlendirmesini yapıp detaylar vereceğim.

İşte IT yöneticileri için kolay yüklenebilen ve yaygın olarak desteklenen, dünyanın en iyi 5 CMS sistemi şunlardır:

WordPress:

WordPress en çok bilinen CMS platformlarından biridir. PHP sistemine dayalı, PHP desteğine sahip bir bulut bilişim sunucu gerektirir. WordPress, PHP ile bir IIS sistemi üzerinde çalışabilir fakat normalde MySQL veritabanı kullanmaktadır.

WordPress ücretsiz otomatik bir yükleme sistemine sahiptir ve arka planda hiçbir konfigürasyon gerektirmez. Dosya yükleme ve kurulumu dakikalar içinde gerçekleşir.  WordPress binlerce eklentiye sahip. Ayrıca minimum kodlama bilgisi ile işlevsellik avantajı sunuyor.

Joomla:

Joomla, WordPress kullanmak kadar kolay olmayabilir fakat daha çok kurumsal içerik sistemleri için tercih edilen bir sistemdir. WordPress gibi Joomla da ücretsizdir. PHP ve MySQL platformu gerektirir. WordPress genellikle özel veya küçük grup bloglama için kullanılırken Joomla daha fazla pano seçenekleri içerir. Örneğin, Joomla da daha fazla menü özelleştirmeleri, sayfa özelleştirmeleri, ayrıntılar, makale ve sayfalar vardır.

Joomla, geliştiriciler için eklentiler, kod özelleştirmeleri olmadan başlamanıza yardımcı olacak özelleştirmeler, ödeme sistemleri pazarına sahiptir.

WordPress eklentileri genellikle ücretsizdir, ancak Joomla pazarında genellikle eklentileri indirmek için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Drupal:

Drupal, Joomla veya WordPress kadar yaygın değil. Daha ziyade, diğer platformlardan daha ileri düzeydedir.

Drupal, Joomla ve WordPress gibi büyük bir pazara sahip değildir. Ama önceki iki CMS uygulaması gibi şablonları içine dahil değildir. Drupal; e-ticaret, iletişim formu, blog platformu, anketler, haber bültenleri için tasarlanmış şablonlara sahiptir. Taksonomi yapısı e-ticaret siteleri için daha uygundur.

TypePad:

TypePad, küçük işletmeler tarafından kullanılan ama yine de iyi bilinen içerik yönetimi sistemlerinden biridir. TypePad yazılımı önceki üç sistem kadar sağlam değildir, ama küçük işletme web sitesi sahipleri adına içerik eklemek için basit bir yoldur.

TypePad, temal ve içerik yüklemek için bir pano içerir ve bir sosyal ağ özelliği de barındırır.

Mambo:

E-Ticaret CMS sistemlerinden biridir. Mambo e-ticaret üzerinde odaklanmaktadır. Web sitesi sahibinin ürünlerini sisteme upload edip her ürün için içerik oluşturabildiği bir e-ticaret içerik yönetim sistemidir.

Mambo da site performansını hızlandırmak için kullanılan yeni bir teknik kullanılmaktadır.

Yukarıda saydığım içerik yönetim sistemlerini kullanmadan önce sitenin barındırıldığı bulut bilişim sunucusunun PHP ve MySQL özelliklerini desteklediğinden emin olmalısınız. Bundan emin olmak için bir test sitesinde yazılım ve içerik yüklemesi yapmanızı tavsiye ederim.

Emrah

1981 Samsun doğumlu ve Gazi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Yazar, WebMaster, Blogger, SEO eğitmeni. Araştırmacı, sinema sever, fitness yapar, farklı doğal güzellikleri keşfetmeye bayılır.

Yorum Yap